lauantai 13. huhtikuuta 2013

hän on jälleen oma sekava itsensä

sellainen sää, että pitäisi istua rantasaunan verannalla, sytyttää myrskylyhtyyn valkea, tehdä piippuun tupakkaa, pyöritellä ula-radiosta rahiseva kanava ja istua kuuntelemaan merisäätä: Kuuskajaskari kahdeksan, läntistä tuulta seitsemän metriä sekunnissa, laineiden vaivihkainen liike kaislikossa.

kaverit ovat paikallisessa laulamassa karaokea. minäkin olin menossa. se oli aiemmin. ajatukset harhailivat olemattomissa tulevaisuuksissa. esityksen jälkeen juoksin ne eksyksiin, vesitihkun sakeuttaman ilman läpi kaivokselle. oli aavemaista, turhaksi käynyt kivinen halli humisi onttouttaan, sen valtavassa oviaukossa hulmusi repaleista kangasta, omituinen verho. en uskaltanut sisään. kiipesin kaivostornin juurelle, kaupungin korkeimmalle paikalle. pelko oli niin tiheää ja korkeus jylhää että ajatukset pakenivat. nyt olen tässä taas, oma sekava itseni.

eilen piti juoda yksi ja pelata vähän jatsia. saunoa ja laittaa irttispussi kiertämään. lopulta kello oli kuitenkin vähintään aamuviisi ja me kaksi olimme viimeiset hereillä. televisiossa sirkus, huikentelevaisia numeroita joissa maalatut tärkätyt sädehtivät ihmiskehot asettavat fysiikan lait kyseenalaisiksi. jos minä olisin sirkuksessa, olisin värikkäällä pallolla tasapainoileva kuutti. tuo toinen olisi valtavakenkäinen simpanssi, tekisi typeriä taikatemppuja, ruikkisi vettä kukkakimpusta jos joku kumartuisi nuuhkimaan.

se sytytti ihmeellisen lampun, teki revontulia kattoon. silloin alkoi sataa.

aamulla etsin kahvia ja itseäni, komppasin vieraista kaapeista. kahvia ja itseäni ja sanoja sille että tämä vitsi on mennyt jo liian pitkälle. sade ei aikonut lakata, puhuttiin voimista ja vastavoimista, anarkisteista ja harry potterista ja siitä, miten kivaa ois rakastua jos vois. punnittiin hedelmiä ja vihanneksia vuorotellen niin kuin emme tuntisi toisiamme, kadottiin hyllyjen väleihin, maksettiin eri kassoille.

sade ei aio lakata, mutta tulevaisuus sentään on jättänyt minut rauhaan. badding laulaa laivoista. jos lähtisin metsähoviin, laulaisin tämän. en taida jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti